sobota 22. února 2014

Vůně Eclat D'Arpege od Lanvin

Již dlouho nakupuji kosmetiku přes e-shop parfums.cz . K nákupu si vždy vyberu nějaký vzoreček parfému a tak si vyzkouším postupně různé druhy vůní. Není to tak dávno, co mne zaujala parfemovaná voda od Lanvin - Eclat D'Arpege. Vzoreček tak lahodil mým čichovým buňkám, že jsem hned další objednávku zakoupila 30 ml flakónek.



Popis vůně: 

Hlava: lístky sicilského citrónu, šeřík

Srdce: wistérie, lístky zeleného čaje, květy broskví, červená pivoňka, čínský osmanthus

Základ: bílý cedr z Libanonu, sladké pižmo, vzácná ambra



- Momentálně je to má nejoblíbenější vůně. Zaujala mne hlavně pro svou přirozenou květinovou a zároveň svěží vůni. Hodí se spíše pro jemnější typy a je skvělá pro každodenní nošení.
- Doslova nadšená jsem z flakónku, který je škoda zavřít do skříňky...fialové barvy lahvička s kovovými ozdobami ve tvaru kroužků, vše podtrhuje kovové víčko se skleněným kamenem..působí to na mě jako šperk.

Na závěr něco o samotné značce LANVIN:

  • Původ této značky sahá k počátkům 19. století, kdy se francouzská módní návrhářka Jeanne Lanvin prosadila natolik, že se mohla rovnat luxusním módním firmám jako jsou např. Chanel či Dior.
  • Salon se věnoval převážně romantickému stylu tzn. krajky, výšivky z perliček a korálků, krásné zdobené porty, používaly se také květované vzory.
  • Od roku 1920 firma začala rozšiřovat svůj sortiment- dekorativní předměty pro domácnost, pánské oblečení, kožichy a kožešiny, luxusní prádlo a od roku 1924 se k sortimentu přidaly také parfémy. 
  • Velmi úspěšnou vůni se stala Arpége, která přišla na trh v roce 1927 a vyrábí se dodnes.


  • Na tuto vůni navazuje právě již popisovaná vůně Eclat D'Arpege.

Cena: 30 ml se dá sehnat do 500 Kč, což si myslím, že je super :)


2 komentáře: